EEN AUTOMATISERINGSSYSTEEM DAT PAST ALS EEN MAATKOSTUUM
Hoe ga je om met de groei van jouw bedrijf en het makkelijker en efficiënter maken van het werk? Dat betekent automatiseren. Hiervoor ging VSS Meat de samenwerking aan met paSys Food Automatisering. Opgezet vanuit de dagelijkse praktijk, met focus op service en een oplossing die als een maatkostuum bij het bedrijf past.
FOCUS OP SERVICE
viel de keuze op paSys Food Automatisering. Doorslaggevend was de brede oplossing, de continue vernieuwing en dat niet alle hardware vervangen hoefde te worden. “Wij proberen zoveel mogelijk te hergebruiken”, legt Roy uit. “Dat scheelt geld en is duurzamer.”
De oplossing
orderverwerking. Klanten bestellen via een portaal, waar ze hun favorietenlijst aanklikken en met één druk op de knop hun order plaatsen. “Dit scheelt veel mailverkeer en handmatig werk”, zegt Reijer. Daarnaast signaleert het systeem afwijkingen. Als een klant gewoonlijk twintig stuks bestelt en ineens tweeduizend, komt er een signaal.” Roy vat samen: “We bouwen een standaard automatisering dat
voelt als een maatkostuum. Echt maatwerk is killing voor leverancier én klant. Wij maken liever klantspecifieke oplossingen die in de standaard ingebouwd worden.”
De Samenwerking
livegang laat zwemmen, verlies je vertrouwen. Daarom focussen wij sterk op service. We zijn
ook eerlijk als iets niet kan. En we blijven leren van elkaar. Zo realiseren we samen groei.” De
voordelen zijn inmiddels zichtbaar. Orders lopen vrijwel volledig via het systeem, de
expeditie werkt efficiënter en de ontvangst van goederen is gestroomlijnd. “We doen meer met
hetzelfde aantal mensen”, aldus Reijer.
De ambities reiken verder. VSS Meat wil de opgebouwde data gebruiken om sturing aan het
bedrijf te geven. De samenwerking met paSys Food Automatisering zal hieraan bijdragen. Zij testen het werken met Microsoft BI en zorgen voor veiliger, online werken. Roy: “Onze klanten kunnen binnenkort overstappen naar een cloudoplossing. Cybersecurity is daarbij cruciaal. Niemand wil stilvallen door een storing of hack.” Reijer besluit: “Automatiseren draagt bij aan ons doel: topkwaliteit vlees leveren met ondersteuning van een systeem dat bij ons past en ons werk makkelijker maakt.”
